Dodelijke aanrijding

Wieringenwerf, 15-07-2012 • Een 35-jarige vrouw uit Wieringenwerf is zondagmiddag bij een aanrijding om het leven gekomen.

Rond 14.15 uur reed een personenauto met daarin twee Poolse mannen over de N240 (Medemblikkerweg) toen zij, door nog onbekende oorzaak, met hun voertuig in de berm terecht kwamen en daarna de verkeerde weghelft op reden. Hier reed net de 35-jarige vrouw. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen en vloog van de weg, tegen een boom.

De twee Poolse mannen zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zij zijn aangehouden en er wordt onderzocht of er alcohol in het spel is. Verkeersondersteuning van de politie heeft de aanrijding opgenomen. Hierdoor is de weg de hele middag afgesloten.

  • Zonder rijbewijs Hoogkarspel,
  • Vijf aanhoudingen na vernielingen Hoorn,
  • Met auto de gracht in Den Helder,
  • Autokrakers aangehouden Alkmaar,
  • Twee 17-jarige mannen betrokken bij eenzijdig ongeval Wieringerwaard


Zonder rijbewijs

Hoogkarspel, 15-07-2012 • Een 25-jarige man uit Medemblik is zaterdagmiddag rond 12.30 uur betrokken geraakt bij een aanrijding op de N302 ter hoogte van de afslag Hoogkarspel.
Het betrof een kop-staart aanrijding waarbij niemand gewond raakte. Omdat de 25-jarige bestuurder niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte moest direct een boete van 350 euro betalen omdat hij geen vaste woon- of verblijfplaats heeft.

Vijf aanhoudingen na vernielingen

Hoorn, 15-07-2012 • De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vijf verdachten in de leeftijd van 16 t/m 18 jaar aangehouden omdat zij op het Stationsplein in Hoorn vernielingen zouden hebben gepleegd.
Rond 03.50 uur melde een getuige dit bij de politie. Agenten snelden ter plaatsen en trof de groep aan. De verdachten, afkomstig uit Oosthuizen en Warder, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Van de minderjarigen zijn de ouders in kennis gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Met auto de gracht in

Den Helder, 15-07-2012 • Een 25-jarige man uit Den Helder en zijn vriendin kregen zaterdagavond de schrik van hun leven toen zij met hun auto de Bassinggracht in Den Helder in reden.
Rond 23.30 uur reed het duo ruziënd in de richting van de Bassinggracht. In de bocht maakte de 25-jarige man naar eigenzegge een stuurfout en reed de gracht in. De twee inzittenden konden op eigen kracht het voertuig verlaten en zijn niet gewond geraakt. Het voertuig is door een takelbedrijf uit de gracht gehaald. Er was geen alcohol in het spel. De politie doet geen verder onderzoek naar deze aanrijding.

Autokrakers aangehouden

Alkmaar, 15-07-2012 • De politie heeft zondagochtend een 41-jarige man uit Zwaag en een 39-jarige man uit Alkmaar aangehouden omdat zij van een autokraak worden verdacht.
Rond 10.30 uur belde een beveiliger de politie nadat hij had gezien dat de twee verdachten probeerden in te breken in een auto die geparkeerd stond op de Van Oostsanenkade in Alkmaar. Agenten snelden ter plaatsen en wisten de twee verdachten in de omgeving aan te houden. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee 17-jarige mannen betrokken bij eenzijdig ongeval

Wieringerwaard, 15-07-2012 • Twee 17-jarige mannen uit Den Dolder en Winkel zijn zaterdagavond op de Waardpolderhoofweg in Wieringerwaard bij een eenzijdig ongeval betrokken geraakt.

Rond 23.40 uur werd de meldkamer gealarmeerd. Agenten snelden ter plaatsen en troffen de twee mannen aan. Ze reden op een bromfiets en zijn door onbekende oorzaak ten val gekomen. De man uit Winkel had een helm op en is daardoor niet gewond geraakt. De man uit Den Dolder droeg geen helm en is met ernstig hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. Verkeersondersteuning is ter plaatse gekomen om de aanrijding op te nemen. Of er alcohol in het spel is wordt onderzocht.