Onderzoek naar drugsdealers in Medemblik levert acht aanhoudingen op

Medemblik, woensdag 11 juli – Het verdovende middelenteam in West-Friesland deed het afgelopen half jaar onderzoek naar het dealen van drugs in Medemblik. In mei en juni werden er zes mannen en twee vrouwen aangehouden in de leeftijd van 18 tot en met 31 jaar. De acht verdachten zijn allemaal afkomstig uit Medemblik. Bij doorzoeking van een aantal woningen werden cocaïne en amfetamine gevonden.

De politie kreeg eind vorig jaar informatie binnen dat er in cafés in Medemblik drugs werden verhandeld door een aantal mensen. Er werd een onderzoek gestart. Hierbij kwam de 27-jarige hoofdverdachte in beeld. Hij liet twee jongens drugs voor hem verhandelen op straat en in een horecagelegenheid. De 20-jarige, en een destijds nog minderjarige 17-jarige jongen, konden op deze manier hun schuld afbetalen aan de 27-jarige man. De 27-jarige Medemblikker zit nog vast.

Ook een andere 31-jarige hoofdverdachte, die op 12 juni jl. werd aangehouden, zit nog vast. Hij moet binnenkort voor de Raadkamer verschijnen. Alle andere verdachten zijn in vrijheid gesteld en zijn in afwachting van hun terechtzitting.

  • Heling fiets Hoorn,
  • Aanhoudingen voor diefstal scooter Alkmaar,
  • Dode pony aangetroffen in greppel Schagen,
  • Met 167 km/u over de Schagerweg Zuid Scharwoude

Heling fiets
Hoorn, woensdag 11 juli – Een 18-jarige jongen uit Hoorn werd woensdagochtend om 02.45 uur aangehouden op de Noorderstraat. Agenten zagen de jongen fietsen op de Veemarkt. Hij voerde een onverlichte fiets mee. Het vaste slot hiervan was beschadigd en gedeeltelijk afgebroken. Bij natrekken van het framenummer bleek de fiets gestolen te zijn. De verdachte werd aangehouden voor heling. Na verhoor verklaarde de jongen de fiets gestolen te hebben.

Aanhoudingen voor diefstal scooter
Alkmaar, woensdag 11 juli – Twee 16-jarige jongens uit Heerhugowaard zijn woensdagochtend rond 02.30 uur aangehouden op de Roerdompstraat. Een bewoonster van de Burgemeester Bosstraat hoorde een brommer heen en weer rijden en zag toen zij uit het raam keek twee jongens bij haar scooter staan. De bewoonster ging samen met haar vriend naar buiten. De jongens werden door hen staande gehouden. Een van de jongens ging er vandoor op de scooter. De politie kwam, deze nam de jongen van de bewoners over. Ook de andere jongen met de scooter werd aangehouden. De twee jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Dode pony aangetroffen in greppel
Schagen, dinsdag 10 juli – In een greppel valkbij het Meerslootpad werd maandagochtend 9 juli jl. door de dierenpolitie een dode pony aangetroffen. De politie had van diverse mensen meldingen gehad dat er een dood dier lag. Onder een hoeveelheid afval werd een dode pony aangetroffen. De eigenaar gaf aan dat het dier gevochten had met een hengst, in de sloot belande en daar verdronk. Vanwege de stankoverlast had hij het dier in de greppel gelegd onder het afval. Het dier had aangeboden dienen te worden bij een destructiebedrijf. De eigenaar krijgt een proces-verbaal voor het zich niet op de juiste wijze ontdoen van dode dieren.

Met 167 km/u over de Schagerweg
Zuid-Scharwoude, dinsdag 10 juli – Bij een snelheidscontrole dinsdag tussen 16.30 tot 21.00 uur op de Schagerweg werden in totaal 3681 bestuurders gecontroleerd. 828 reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 167 km/u. Deze bestuurder kan door de overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 50 km/u een beschikking van Justitie thuis verwachten. Justitie bepaald de hoogte van de boete en de duur van de eventuele ontzegging van het rijbewijs. Ook kan het CBR overgaan tot het opleggen van een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG). De kosten van deze cursus is 800 euro en moet door de overtreder zelf worden betaald.