Zoekactie Hargen aan Zee afgerond

Hargen aan Zee, vrijdag 29 juni – De zoekactie in verband met de vermissing van de 23-jarige Frank Temme is donderdagavond afgerond. Bij deze actie, die woensdagochtend werd gestart, is door de politie samengewerkt met medewerkers van Defensie. De zoekactie heeft geen resultaat opgeleverd.

Frank Temme werd voor het laatst gezien op woensdag 7 maart jl. toen hij om 10.00 uur ’s ochtends van zijn huis in Heerhugowaard vertrok. Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. De politie kreeg onlangs nieuwe informatie in het onderzoek naar zijn vermissing. Deze informatie gaf aanleiding tot een tweedaagse zoekactie in het duingebied bij Hargen aan Zee. Hierbij werd een gebied van drie vierkante kilometer doorzocht door politie en Defensie. Het onderzoek naar de vermissing wordt voortgezet.

  • Protocol Veilig Uitgaan Regio,
  • Bromfietscontrole Hoorn,
  • Motorrijder belandt tegen vangrail Hoorn,
  • Resultaten verkeersveiligheidscontroles: bijna 1300 overtreders Regio,
  • Motorrijders politie zetten extreme hardrijders aan de kant


Protocol Veilig Uitgaan

Schagen, donderdag 28 juni – Op vrijdag 29 juni hebben de politie Noord-Holland Noord, het Openbaar Ministerie, Koninklijke Horeca Nederland en de gemeenten tijdens de openbare vergadering van het Regionaal College en het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord het Convenant Veilig Uitgaan Noord-Holland Noord gepresenteerd. In het convenant verbinden de partijen zich onder andere aan het Ontzeggingenbeleid en de uitvoering van het Protocol Collectieve Horecaontzegging.

In het convenant worden afspraken gemaakt tussen politie, gemeenten en horeca over het verbeteren van de veiligheid in en rond de horeca. Het doel is om zodanige maatregelen te nemen dat geweld, overlast en vandalisme aanzienlijk wordt teruggedrongen.

Het protocol Collectieve Horecaontzegging is een uitvloeisel van het Horeca Ontzeggingenbeleid dat in 2011 werd vastgesteld en werd aangeboden aan alle lokale driehoeken van politie, Openbaar Ministerie en gemeente. Met het protocol wordt een structurele aanpak van ‘lastige’ klanten binnen en buiten de horeca gerealiseerd.

Uitgangspunt in de uitvoering van het protocol Collectieve Horecaontzegging is dat horecaondernemers overlastgevers uit uitgaansgelegenheden kunnen weren. Hierdoor wordt een goede sfeer in de horeca behouden. Hierbij kan een horecaondernemer besluiten dat een persoon die zich in een horecagelegenheid misdraagt niet alleen een ontzegging voor die horecagelegenheid krijgt, maar tevens voor alle andere horecazaken in die gemeente en die zijn aangesloten bij het protocol. Het protocol Collectieve Horecaontzegging wordt per gemeente vastgesteld.

In de praktijk zal een (collectieve) ontzegging door de politie namens de horecaondernemer aan misdragende personen worden uitgereikt. Het protocol Collectieve Horecaontzegging biedt daarbij de juridische grondslag om politie-informatie (persoonsgegevens en foto) van personen die de toegang tot de aan de Collectieve Horecaontzegging deelnemende horecagelegenheden is ontzegd, uit te wisselen met de horeca. Daarnaast wordt ook een klachtencommissie ingesteld.

Bromfietscontrole

Hoorn, donderdag 28 juni – Donderdag werden op diverse plaatsen in Hoorn bromfietsers gecontroleerd. Op het Aagje Dekenplein werden 10 bromfietsers gecontroleerd tussen 13.00 en 14.00 uur. Hier werden elf overtredingen geconstateerd. Een kenteken werd ingevorderd vanwege overschrijding van de constructiesnelheid.

Op de Bobeldijkerweg werden tussen 16.15 en 18.00 uur 15 bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden hier zeven boetes uitgedeeld, onder andere voor het rijden over de stoep, het overschrijden van de constructiesnelheid en het niet dragen van een helm.  Hier werd het kenteken van een bromfietser ingevorderd vanwege overschrijding van het aantal decibel.

Tenslotte werd er op het Dal 19 bromfietsers gecontroleerd. Bij deze controle werden 13 overtredingen vastgesteld onder andere voor het overschrijden van de constructiesnelheid, rijden zonder rijbewijs en onverzekerd rijden. Ook hier werd het kenteken van een bromfietser ingevorderd vanwege overschrijding van het aantal decibel.

Motorrijder belandt tegen vangrail

Hoorn, vrijdag 29 juni – Een 54-jarige motorrijder uit Brazilië en zijn 52-jarige passagiere werden vrijdagochtend overgebracht naar het ziekenhuis na een ongeval op de A7 ter hoogte van Hoorn. De motorrijder belandde rond 11.00 uur tegen de vangrail door een technisch mankement aan de motor. Hij en zijn passagiere kwamen hierdoor ten val en werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Resultaten verkeersveiligheidscontroles: bijna 1300 overtreders

Noord-Holland, donderdag 28 juni – Donderdag heeft de verkeerspolitie van de Politie Noord-Holland extra verkeersveiligheidscontroles uitgevoerd om de doorgang van de TT-bezoekers naar Assen in goede banen te leiden. Het motorfeest in Assen trekt ieder jaar tienduizenden motorliefhebbers uit heel Europa. Om deze grote verkeersstroom zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt intensief op gevaarlijke gedragingen, alcohol en snelheid gecontroleerd.

De politie heeft in samenwerking met de onopvallende videosurveillanten van Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland op de A7, N240, N242 en N248 bestuurders met gevaarlijk rijgedrag aan de kant gezet. De videosurveillanten legden beelden vast van weggebruikers die dubbele doorgetrokken strepen negeerden, maar vooral omdat zij met hoge snelheden voorbij raasden. Deze wegmisbruikers werden in de gelegenheid gesteld om hun eigen gevaarlijke rijgedrag terug te zien in de videosurveillance-auto. Een Pool kreeg een boete van 329 euro, die hij gelijk kon afrekenen, omdat hij op de A7 170 km/uur reed, waar maximaal 130 km/uur is toegestaan.

Motorrijders politie zetten extreme hardrijders aan de kant

De motorrijders van de politie werden tevens ingezet om de extreme hardrijders aan de kant te zetten. Zij kregen van de politiemedewerkers in de radarwagens de kentekens, merken type auto en de gemeten snelheid door en zetten vervolgens deze overtreders aan de kant. Dit gebeurde bij iedereen die meer dan 39 km/uur te hard reed en bij buitenlandse hardrijders. Radaropstellingen waren geplaatst op de A7, de N240, de N242 en de N248.

Meerdere radaropstellingen op diverse plaatsen controleerden tienduizenden passanten.  Tijdens de radarcontrole op de N242 werden tussen 15.00 uur en 20.30 uur ter hoogte van Midenmeer 450 van de 3355 passanten bekeurd. De hoogste snelheid was 135 km/uur, waar maximaal 80 km/uur toegestaan is.

Er stond ook een radarcontrole op de N240 bij Middenmeer opgesteld. Tussen 15:00 uur en 20:45 uur reden er van de 719 passanten 161 te hard. De hoogste snelheid was 143 km/uur, waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.
Tussen 15:30 uur en 20:30 uur werden op de N248 bij Middenmeer 833 passanten gecontroleerd met de radarapparatuur. Er reden 50 weggebruikers te hard. Hoogst gemeten snelheid 110 km/uur, waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.
Op de A7 werd van 16.00 uur tot 22.30 uur op diverse plaatsen in de richting van Den Oever meerdere radarcontroles gehouden. Ruim 600 weggebruikers reden te snel. De hoogste snelheid was 189 km/u waar maximaal 130 km/uur is toegestaan.
De politie hoopt met deze verkeerscontroles een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid en verkeersongevallen te voorkomen.