Twee betrokkenen na ongeval met vier auto’s ter controle naar ziekenhuis

Zwaagdijk-Oost | APB – maandag 25 juni – Maandagmiddag ontstond om 17.30 uur op de Zwaagdijk een ongeval tussen vier voertuigen. Voor een verkeerslicht stonden een aantal auto’s in de file te wachten.

Een 19-jarige automobilist uit Zwaagdijk reed vanaf een oprit tussen deze auto’s door de weg op. Hij kwam in aanrijding met een auto die vanaf de Markerwaardweg kwam. Deze 26-jarige automobiliste uit Winkel botste door de klap tegen een lesauto.

De lesauto kwam in aanrijding met de auto van een 29-jarige man uit Wervershoof. De 27-jarige instructeur en zijn leerling werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto over de kop bij aanrijding N9

Callantsoog, maandag 25 juni – Een 53-jarige automobilist uit Den Helder veroorzaakte maandagmiddag om 16.40 uur een aanrijding op de N9 ter hoogte van ’t Zand. De man kwam op de andere weghelft terecht en kwam frontaal in botsing met de auto van een 44-jarige man uit Schagen.

Deze sloeg over kop en kwam terecht op de weghelft voor verkeer naar Julianadorp. Hier reed op dat moment een 46-jarige automobiliste uit Schagen. Zij kwam tegen de auto van de 44-jarige man terecht. Een 41-jarige automobilist uit Noord-Scharwoude probeerde de aanrijding te ontwijken maar kwam evengoed in botsing met de voertuigen.

De 46-jarige automobiliste uit Schagen werd ter controle overgebracht naar het MCA in Alkmaar. De andere slachtoffers mochten na controle in het Gemini naar huis.

Huiselijk geweld

Enkhuizen, dinsdag 26 juni – Een 22-jarige man uit Enkhuizen werd dinsdagochtend om 01.00 uur aangehouden in zijn woning. Hij had bij een ruzie met zijn vriendin wijnglazen en een gitaar naar haar gegooid en haar daarna bij haar keel gepakt. Zij liep hierbij een blauwe plek in haar hals op. De vrouw belde de politie. Deze hield de man aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Hoorn.