IJs- & Skeelervereniging Radboud houdt ’10-dorpen tocht’

Medemblik | APB - Op zondag 8 juli 2012 organiseert de IJs- & Skeelervereniging Radboud te Medemblik haar jaarlijkse skeelertocht, de “10-dorpentocht”.
Medemblik | APB – Op zondag 8 juli 2012 organiseert de IJs- & Skeelervereniging Radboud te Medemblik haar jaarlijkse skeelertocht, de “10-dorpentocht”.

Sport - APB | Andijker Nieuws Net

Deze skeelertocht is een recreatieve tocht, die iedereen op zijn eigen tempo kan rijden en voert door diverse dorpen in West-Friesland. Deze route voert over zoveel mogelijk toeristische fietspaden en andere wegen, door de bebouwde kommen van diverse dorpen van de gemeente Medemblik.

 leeshieronderverder

Deze tocht wordt al zoveel jaren georganiseerd, dat gesproken kan worden van een traditie, waarbij de reacties van de deelnemers telkens hartverwarmend zijn en reden geven tot het jaarlijks organiseren van deze toertocht.

Er kan gekozen worden over een afstand van ongeveer 40 kilometer en 20 kilometer, waarbij halverwege een verzorging- en stempelpost is. De organisatie heeft ervoor gekozen, om een zo goed en rustig mogelijke route uit te zetten, die middels aanwijsbordjes wordt aangegeven. Deelnemers krijgen ook een kleine routekaart mee.

Bij enkele kruisingen worden de deelnemers geholpen door een verkeersregelaar om zo veilig mogelijk over te kunnen steken, doch drukke kruisingen bevinden zich niet in de uitgezette route.

De start en finish is gelegen bij de kantine van de vereniging aan het Opperdoezerpad 2 te Medemblik, telefoon 0227-541069. In de kantine is kleed- en douchegelegenheid.

Alle deelnemers ontvangen na afloop een mooie herinnering.

  • De inschrijving is tussen 10.00 en 11.00 uur en gestart kan worden tussen 11.00 en 11.30 uur.
  • Inschrijvingskosten zijn € 4,– tot 16 jaar en vanaf die leeftijd € 7,50. Dit is inclusief de kosten voor een daglicentie. Het dragen van een helm is verplicht!
  • Voor meer informatie kan er gebeld worden met de heer Klaas Bleeker 0229-572845 of 06-23337675.