N302: nachtafsluiting dijk Lelystad – Enkhuizen; 26-27 juni

Rijkswaterstaat voert in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 juni werkzaamheden uit aan de brug in de N302 ter hoogte van de Houtribsluizen. Deze nacht is de Houtribdijk (N302) tussen Lelystad en Enkhuizen van 22.00 uur tot 05.00 uur in beide richtingen gesloten voor het verkeer.

Ook het fietspad is afgesloten. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden ’s nachts uitgevoerd.

Omleiding
Het verkeer wordt omgeleid via Amsterdam (A6/A1/A7) en/of via de Afsluitdijk (A6/A7). De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven.
Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden uitgesteld worden.

Werkzaamheden
Als de brug gesloten is, rust het beweegbare deel op het vaste deel van de brug. Tijdens de werkzaamheden wordt de overgang tussen beide brugdelen verbeterd, waardoor het verkeer weer voor langere tijd vlot, veilig en comfortabel over de brug kan rijden.