Geen vervolging Westfries Gasthuis en verloskundige, wèl gynaecoloog

Hoorn – Het Openbaar Ministerie heeft het strafrechtelijk vooronderzoek in de zaak Ramgoelam afgerond. Deze zaak was aangespannen door de familie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg in verband met het tragisch overlijden van hun baby in mei 2009.  Dat meldt het WFG vandaag in een persbericht.

Besloten is dat het Westfries Gasthuis en de voormalig verloskundige niet worden vervolgd. Wel wordt vervolging ingesteld tegen de destijds betrokken gynaecoloog. Beide hulpverleners werken niet meer in het Westfries Gasthuis. De zaak dient voor de rechtbank Alkmaar in september 2012.

Verbeteracties
Bestuurder Hugo Keuzenkamp: ‘Deze zaak heeft veel verdriet veroorzaakt bij alle betrokkenen, allereerst bij de familie, maar ook bij medewerkers van het ziekenhuis en de West-Friese gemeenschap. Wij betreuren het nog altijd dat dit heeft kunnen gebeuren. De geleerde lessen uit deze situatie zijn inmiddels vertaald naar diverse verbeteracties. Die zijn goedgekeurd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en zorgen ervoor dat we trots zijn op de gynaecologische zorg die we onze patiënten bieden.’