Man aangehouden voor roekeloos rijgedrag

ENKHUIZEN, 23 juni – Op Venedie in Enkhuizen heeft de politie om 11.45 uur een 51-jarige man uit Juliandorp in zijn auto staande gehouden.

Kort daarvoor had hij het rode verkeerslicht op de kruising van de Zijlweg genegeerd en reed hij bumperklevend richting het centrum van Enkhuizen. De man reed veel te hard, haalde op de meest onmogelijke plaatsen in, droeg geen autogordel en had een defect remlicht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

  • Botsing tussen auto en scooter Noord-Scharwoude,
  • Vermiste man gevonden na Burgernetactie Groet,
  • Auto ingereden op stilstaande auto’s in file Dirkshorn,
  • Sloep omgeslagen op Uitgeestermeer Alkmaar,
  • Ongeval met motorrijder en auto Heerhugowaard,
  • Gestolen helm teruggegeven aan eigenaar Alkmaar,
  • Man agressief tijdens aanhouding Breezand,
  • Vrouw aangehouden vanwege openstaande boete Alkmaar,
  • Man toegang ontzegd tot horecagelegenheid Den Helder,
  • Brand in woning ‘t Zand 

Botsing tussen auto en scooter
NOORD-SCHARWOUDE, 22 juni – Op de Dorpsstraat kwamen om 17.15 uur een auto en een scooter met elkaar in botsing. De bestuurder van de auto, een 55-jarige man uit Zuid-Scharwoude, wilde de voor hem rijdende scooter inhalen. De scooterrijder, een 22-jarige man uit Noord-Scharwoude, begon volgens een ooggetuige vervolgens heen en weer te slingeren over de weg. Daarbij raakte hij de auto en kwam ten val. De politie onderzoekt de zaak.  
Vermiste man gevonden na Burgernetactie
GROET, 22 juni – Vrijdagmiddag heeft de politie gezocht naar een 18-jarige jongen uit Groet, die donderdagavond in verwarde toestand zijn ouderlijk huis in Groet had verlaten in een auto. Hierover had zijn vader vrijdag contact gezocht  met de politie. Diezelfde middag is om 17.00 uur een Burgernetactie gestart en omstreeks 17.30 uur werd de man in zijn auto bij de Beverkoog in Alkmaar door een deelnemer aan Burgernet gesignaleerd en vervolgens door de politie staande gehouden. 
Auto ingereden op stilstaande auto’s in file
HEERHUGOWARD, 22 juni – Op de rechterrijstrook van de Westtangent, tussen Saffier en Robijn, is een auto om 15.45 uur van achter ingereden op een stilstaande file. Hierdoor raakten drie auto’s beschadigd. In een van de auto’s zaten twee kinderen die klaagden over hoofd- en nekpijn, maar zij konden na controle gewoon naar huis. In een andere auto klaagde de bijrijder over last van haar borstbeen. Maar ook zij kon, na door het ambulancepersoneel te zijn onderzocht, naar huis.
Brand in vakantiewoning
DIRKSHORN, 23 juni – Op een vakantiepark in Dirkshorn ontstond om 16.45 uur brand in een leegstaand vakantiehuisje, aan de rand van het park. De brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen. Bij het blussen is asbest vrijgekomen, afkomstig van het dak van het vakantiehuisje. De asbest kwam terecht in enkele tuinen van woningen, die grensden aan het vakantiepark, en is inmiddels door de gemeente verwijderd. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Sloep omgeslagen op Uitgeestermeer
ALKMAAR, 23 juni – Op het Uitgeestermeer bij Alkmaar is om 17.00 uur een sloep omgeslagen met vier inzittenden aan boord. Zij konden alle vier uit het water worden gehaald. Uit voorzorg zijn de opvarenden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Onduidelijk is de aanleiding van het incident. Aan boord waren ook twee honden. Ook zij zijn gered.
Ongeval met motorrijder en auto
HEERHUGOWAARD, 23 juni – Op de Nijverheidsstraat vond om 13.30 uur een aanrijding plaats tussen een motor en een auto. Een 26-jarige man uit Heerhugowaard reed in zijn auto over de Nijverheidsstraat en wilde linksaf de Industriestraat in slaan. Volgens oogetuigen reed de bestuurder van de motor, een 23-jarige man uit Heerhugowaard, veel te hard op zijn motor op de Nijverheidsstraat , komend vanaf de Industriestraat. De motorrijder kwam ten val en raakte de auto aan de achterzijde. De motorrijder is overgebracht naar het ziekenhuis en hield geen letsel over aan het ongeval. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Gestolen helm teruggegeven aan eigenaar
ALKMAAR, 24 juni – Op de Achterstraat heeft de politie om 03.00 uur een 20-jarige man uit Driebergen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een helm te hebben gestolen van een bromfiets die op de Koningsstraat stond geparkeerd. De helm is direct aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Man agressief tijdens aanhouding
BREEZAND, 24 juni – Een 53-jarige man uit Den Over is om 02.00 uur door de politie aangehouden vanwege openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een legititmatiebewijs. Tijdens een verkeerscontrole begon hij zich hinderlijk op te dringen. Toen hem werd gevraagd weg te gaan, gaf hij daar geen gehoor aan. De man sprak met dubbel tong en was erg onvast ter been. Toen hij zijn legititmatiebewijs niet wilde tonen is hij aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau vanwege agressief gedrag.
Vrouw aangehouden vanwege openstaande boete
ALKMAAR, 24 juni – Op de Mient in Alkmaar heeft de politie om 0.45 uur een 45-jarige vrouw uit Almaar aangehouden die gesignaleerd stond. De vrouw had nog een openstaande boete op haar naam staan. Begin juni was zij om dezelfde reden aangehouden, maar weggerend nadat zij haar legitimatiebewijs had getoond. Een familielid van de vrouw heeft aangegeven de boete te willen betalen.
Man toegang ontzegd tot horecagelegenheid
DEN HELDER, 24 juni – Een 32-jarige man uit Den Helder is door de politie in de Koningsstraat aangehouden, toen hem werd verzocht een horecagelegenheid te verlaten. De portier van deze horecagelegenheid wilde hem niet binnen hebben, nadat hij hoorde dat de man bij een nabijgelegen cafe ook de toegang was ontzegd vanwege zijn gedrag. Tijdens zijn aanhouding bleef hij heel vervelend. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt vanwege veroorzaken van ongeregeldheden in een horecagelegenheid.
Brand in woning ‘t Zand
’t ZAND, 24 juni – In een woning aan de Korte Bosweg brak vanmorgen om 11.45 uur brand uit. Daarbij werden de eerste etage en de zolder zwaar beschadigd. Omstreeks 12.50 uur gaf de brandweer het sein brand meester, waarna het nablussen kon beginnen. De woning was deel van een twee-onder-een-kap woning. De precieze toedracht van de brand wordt onderzocht. Niemand raakte gewond.