Update: Dijk Lelystad–Enkhuizen pas rond 18:30 uur weer open na ongeval

Enkhuizen | APB – De #N302 Lelystad – Enkhuizen (Houtribdijk / Markerwaarddijk) is wegens een ongeval afgesloten in beide richtingen. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst.

Volgens de politie is een personenauto van de dijk afgereden nadat deze betrokken was geraakt bij frontale botsing met een vrachtwagen. De bestuurder van de personenauto is met onbekend letsel opgenomen. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. Het ongeval gebeurde ongeveer halverwege de dijk.

Brandweer Lelystad en Stede Broec
Het ongeval gebeurde even na 14:00 uur. Er werd al meteen duidelijk dat er sprake was van één gewonde, maar deze zat bekneld in de auto. Daarom werd ook de brandweer uit Lelystad en Stede Broec ingezet

De politie heeft ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek verricht om de precieze toedracht van het ongeval na te gaan. Rijkswaterstaat sloot de dijk aan beide kanten af voor al het verkeer.

Naar verwachting wordt de dijk weer opengesteld rond 18:30 uur, aldus de Verkeersinformatiedienst. Doordat er veel dieselolie op de weg ligt duurt het nog enige tijd voordat de brandweer en Rijkswaterstaat alles weer verkeersveilig kan opleveren.

De dijk is inmiddels weer open voor al het verkeer.