Andijker bedreigt en scheldt politieagent uit

ANDIJK • APB •  zaterdag 26 maart 2011. Rond 1.00 uur is op het Kleingouw een 46-jarige man uit Andijk aangehouden wegens het bedreigen van een agent. Hij zag dat de man aan het wildplassen was en wilde hem hiervoor een bekeuring geven.

Lees het vervolg van dit bericht en andere politieberichten uit de regio, hieronder:

 • Geweld tegen politieagenten: Andijk
 • Snelheidsduivel: Alkmaar
 • Rijden onder invloed: Schagen | Den Burg | Hippolytushoef
 • Geweld tegen politieagenten onacceptabel: Den Helder
 • Woninginbraken: Alkmaar | Heerhugowaard
 • Man gewond bij aanrijding: Den Helder
 • Fietser gewond bij aanrijding: Egmond Binnen
 • Verkeerscontroles: Middenmeer, Zuidschermer, Slootdorp
 • Drankrijder betrokken bij mishandeling: De Rijp
 • Inbrekers aangehouden: Den Helder
 • Heling snorfiets: Alkmaar
 • Heling snorfiets: Den Helder
 • Fietsendief: Schagen
 • Vuurwapen in beslag genomen: Enkhuizen
 • Vrouw beroofd: Den Helder
 • Getuigen geweldpleging gezocht: Alkmaar

Vervolg: Geweld tegen politieagenten: Andijk

Daarop moest hij zijn legitimatiebewijs tonen. Dat wilde de man niet en hij schold hierop de agent uit en bedreigde hem. Hij kon mee naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De agent doet aangifte tegen de man.


Snelheidsduivel

Alkmaar, vrijdag 25 maart 2011.

Op de Schagerweg is rond 13.30 uur een 39-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden wegens te hard rijden op zijn motor. Hij reed over de N245 waarbij hij optrok tot boven de 160 km/u. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Rijden onder invloed

Schagen, zaterdag 26 maart 2011.

Rond 3.20 uur is op De Tuinen een 17-jarige jongen uit Winkel aangehouden op verdenking van het rijden op zijn bromfiets onder invloed van alcohol. De jongen bleek ruim vier keer teveel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Den Burg, zaterdag 26 maart 2011.

Rond 2.00 uur is op de Schildbanck een 28-jarige man uit Julianadorp aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man bijna drie keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Schagen, zaterdag 26 maart 2011.

Op de Zuiderweg is rond 3.00 uur een 31-jarige man uit Oostzaan aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat hij 3,5 keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hippolytushoef, zaterdag 26 maart 2011.

Rond 17.00 uur is op de Weel een 23-jarige man uit Haarlem aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed op een bromfiets. De man droeg geen helm en zijn brommer had geen kentekenplaat. Bij controle bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en hij had zes keer teveel gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Drankrijder rijdt tegen schuur

Zwaagdijk, vrijdag 25 maart 2011.

Rond 22.45 uur is een 29-jarige man uit Polen, onder invloed van alcohol, tegen de schuur van een woning aan de Tuinstraat aangereden. Een getuige zag dat de man tegen de schuur reed en de bus er direct vandoor ging. De schuur raakte beschadigd door de aanrijding, net als de bus, die lekte vloeistof. Daardoor ontstond een spoor naar de verblijfplaats van de verdachte. De man is bij zijn woning aangehouden. Hij bleek ruim vijf keer teveel te hebben gedronken. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Geweld tegen politieagenten onacceptabel

Geweld en agressie tegen politiemedewerkers en andere hulpverleners en mensen met een publieke taak wordt niet getolereerd. Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten ongehinderd het werk kunnen doen. Iedere vorm van geweld, zowel fysiek geweld, bedreiging, intimidatie en belediging in onacceptabel. Helaas zijn dit weekend verschillende agenten beledigd, mishandeld en/of bedreigd:

Den Helder, zaterdag 26 maart 2011

Rond 1.45 is op het Kruiszwin een 32-jarige man uit Den Helder aangehouden wegens het beledigen van agenten. De politie kreeg een melding dat een dronken persoon op de weg zou liggen. De man kreeg een proces-verbaal wegens openbare dronkenschap en schold daarbij de agenten uit. Hierop werd hij aangehouden en moest hij mee naar het politiebureau. De man verzette zich en schopte de agenten. Ook probeerde hij het politievoertuig te vernielen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De agenten doen aangifte tegen hem wegens belediging.

Den Helder, zondag 27 maat 2011.

Een 23-jarige man en een 24-jarige man, beiden uit Den Helder, zijn rond 5.00 uur op het Willemsoord aangehouden op verdenking van het mishandelen van twee agenten. De agenten controleerden ter hoogte van de brug bij Willemsoord een persoon op openstaande boetes. Deze persoon werkte hieraan mee. Echter, twee jongens die bij een groep hoorden, bemoeiden zich met het politiewerk en reageerden agressief. Een van hen duwde de agent waarop hij werd aangehouden. Daar bemoeide de ander zich weer mee en er ontstond een worsteling waarbij beide agenten werden geslagen. De verdachten verzetten zich daarnaast bij hun aanhouding. De agenten liepen gezichtsletsel op een letsel aan benen en armen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De agenten hebben aangifte gedaan tegen de verdachten.

Den Helder, zondag 27 maart 2011.

Rond 4.00 uur is op de Marsdiepstraat een 18-jarige man uit Den Helder aangehouden wegens het beledigen van agenten die bezig waren met surveilleren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Woninginbraken

Alkmaar, zaterdag 26 maart 2011.

Tussen 2.00 en 9.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Heilooërdijk. Vermoedelijk zijn de dieven binnen gekomen via een raam aan de voorzijde van de woning. Er zijn in ieder geval pasjes ontvreemd en geld. Eventuele getuigen of mensen die iets gehoord hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel: 0900 – 8844.

Alkmaar, zaterdag 26 maart 2011.

Tussen 6.15 en 6.30 uur is ingebroken bij een woning aan het Varnebroek. De bewoonster werd wakker en zag een persoon in zwarte kleding wegrennen. Kort daarop is een 26-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Forensisch onderzoek moet duidelijk maken of hij betrokken is geweest bij de inbraak.

Heerhugowaaard, zaterdag 26 maart2011.

Tussen 18.00 en 20.00 uur  is ingebroken bij een woning aan het Spaarne. De dieven kwamen binnen via een raam aan de achterzijde en gingen er vandoor met geld en pasjes. Het hele huis werd overhoop gehaald.

Alkmaar, zaterdag 26 maart 2011.

Rond 20.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Chopinstraat. Een getuige zag twee jongens uit het slaapkamerraam komen en ze renden weg via de Jan van Scorelkade naar de Kruseman van Eltenweg. Met agenten en honden is nog een zoekslag in de omgeving gedaan. Omdat de bewoners niet thuis waren, is nog niet bekend of er spullen zijn ontvreemd. De verdachten zijn twee jongens van 1.70/1.75 meter lang. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie (0900 – 8844).

Alkmaar, zaterdag 26 maart 2011.

Rond 22.30 uur overliep de eigenaar van een woning aan de Kalmanstraat inbrekers. Die kwamen binnen via een schuifdeur. Toen de bewoner thuiskwam hoorde hij een knal. De dieven gingen er vandoor met geld. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie (0900 – 8844)


Man gewond bij aanrijding

Den Helder, vrijdag 25 maart 2011.

Een 66-jarige man uit Den Helder is rond  16.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Polderweg, ter hoogte van de ingang naar het Bernhardplein. Op het zebrapad staken verschillende mensen ook. Een 42-jarige man uit Den Helder stopte met zijn voertuig voor de voetgangers. Het slachtoffer en zijn vrouw wilden met de fiets aan de hand tussen dit voertuig en een ander voertuig oversteken. Een achteropkomend voertuig, bestuurd door een 28-jarige vrouw uit Den Helder, botste echter achterop het voertuig van de 42-jarige waarop hij de fietsers schepte met zijn voertuig. De man is met ernstig letsel aan zijn hoofd naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de 28-jarige vrouw is met nekklachten ter controle naar het ziekenhuis gebracht, net als een 8-jarig meisje (dochter van de 42-jarige man).


Fietser gewond bij aanrijding
Egmond-Binnen, zaterdag 26 maart 2011.

Een 78-jarige man uit Limmen is rond 11.20 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Limmerweg. De man fietste en werd ingehaald door een auto, bestuurd door een vrouw (leeftijd en woonplaats nog niet bekend). Zij raakte vermoedelijk met de fietsendrager van de auto de man waardoor hij ten val kwam. De man is met een flinke hoofdwond opgenomen in het ziekenhuis. Tegen de automobiliste is proces-verbaal opgemaakt.


Verkeerscontroles

Middenmeer, zaterdag 26 maart.

Tussen 14.00 en 16.30 uur is op de Schagerweg een verkeerscontrole gehouden. Vier personen kregen een bon wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 151 km per uur waar 80 km/u is toegestaan. Deze persoon, een motorrijder, kon zijn rijbewijs direct inleveren. Vijf personen kregen een bon omdat zij inhaalden waar dat niet is toegestaan.

Zuidschermer, vrijdag 25 maart 2011.

Op de Zuidervaart is tussen 15.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 321 passanten reden 39 automobilisten harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 104 km/u. Alle overtreders krijgen hun bon thuis.

Slootdorp, zaterdag 26 maart 2011.

Op de Slootweg is rond 16.00 uur een 56-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden wegens te hard rijden. De man reed met zijn motor 141 km/u waar 80 km maximaal is toegestaan. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alkmaar, zaterdag 26 maart 2011.

Op de Vondelstraat is tussen 19.30 en 21.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 296 passanten reden 40 personen harder dan de toegestane 50 km/u. Alle overtreders krijgen een bon thuis.


Drankrijder betrokken bij mishandeling

De Rijp, zondag 27 maart 2011.

Een 18-jarige man uit Purmerend is rond 3.30 uur aangehouden op de Rechtestraat. Hij was na het plegen van een mishandeling uit een horecagelegenheid gezet. Agenten troffen hem aan in een 45 km-voertuig. De man had geen rijbewijs en bleek ruim zes keer teveel te hebben gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Inbrekers aangehouden

Den Helder, zaterdag 26 maart 2011.

Rond 16.30 uur zijn op de Bremstraat een 27-jarige en een 33-jarige man uit Den Helder aangehouden op verdenking van een woninginbraak. Wegens een aantal inbraken op een vakantiepark in Julianadorp was met bewoners afgesproken de politie direct te bellen als zij een verdachte situatie zagen. Een getuige zag een verdacht voertuig rijden met daarin drie mannen en belde de politie. Na een korte achtervolging via onder andere de Jan Verfailleweg en de Zanddijk konden de agenten op de Bremstraat het voertuig tot stilstand dwingen. Een van de passagiers ging er lopend vandoor en kon ontkomen. De twee andere twee zijn aangehouden. In het voertuig trof de politie gestolen goederen aan die afkomstig waren van bezoekers van het vakantiepark. Het ging om onder andere een laptop en videocamera. De gestolen goederen worden terugbezorgd aan de eigenaren. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.


Heling snorfiets

Alkmaar, zondag 27 maart 2011

Op de Dijk is rond 00.15 uur een 17-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden op verdenking van heling van een snorfiets. Agenten controleerden het kenteken en snel zagen zij dat dit was afgegeven voor een ander merk snorfiets. De snorfiets bleek van diefstal afkomstig te zijn. De verdachte verklaarde dat hij de snorfiets in een steeg had gevonden en er zelf kentekenplaten op had gezet. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.


Fietsendief

Schagen, zondag 27 maart 2011.

rond 1.45 uur is op de Handelsstraat een 19-jarige man uit Schagen aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets. Ageten zagen dat de man fietsen uit een rek gooide. Met een daarvan ging hij er te voet vandoor terwijl het slot nog om het wiel zat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Onderzoek moet uitwijzen of de fiets van diefstal afkomstig is. Hieruit blijkt weer hoe belangrijk het is aangifte te doen van de diefstal van een fiets. Dat gaat snel en makkelijk via www.politie.nl


Vuurwapen in beslag genomen

Enkhuizen, zondag 27 maart 2011.

Een uitbater van een café op de Torenstraat waarschuwde de politie toen hij merkte dat een klant een vuurwapen bij zich droeg. De uitbater droeg de man, 21 jaar uit Groningen, over aan de politie. Net als het vuurwapen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Het wapen is in beslag genomen.


Vrouw beroofd

Den Helder, zondag 27 maart 2011.

Op de Parallelweg is rond 1.00 uur een 19-jarige vrouw uit Den Helder beroofd van haar geld. Zij had net geld gepind toen twee mannen haar vastpakten en op de grond duwden. Ze namen haar geld af en gingen er te voet vandoor richting de Gorterstraat. Een van de daders was een blanke jongen, de andere had een lichtgetinte huidskleur.Ze spraken beiden goed Nederlands. De jongens droegen donkere kleding met een capuchon. Het slachtoffer is met een pijnlijke arm behandeld in het ziekenhuis. Agenten hebben de omgeving afgezocht maar helaas de verdachten niet aangetroffen. Eventuele getuigen die de politie nog niet gesproken hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie (0900- 8844).


Getuigen geweldpleging gezocht

Alkmaar, zondag 27 maart 2011.

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een 25-jarige man uit Heerhugowaard. Rond 3.00 uur werd hij en zijn 24-jarige vriend uit Heerhugowaard op de Hekelstraat aangevallen door twee onbekende mannen. Daarbij liep het slachtoffer letsel op aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachten zijn een negroïde man en een blanke man met krullend haar. Eventuele getuigen of mensen die menen de mannen te herkennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar (0900 – 8844).