Politieberichten: Den Helder – Inbraak bij kerk

Den Helder | APB – zondag 30 januari. In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken bij een kerk aan de Torplaan. De inbraak werd zondagochtend ontdekt. Er was veel overhoop gehaald in diverse ruimtes van het gebouw en er werden vernielingen aangericht. Er werd geld weggenomen uit het gebouw.

Lees het vervolg van dit bericht en andere politieberichten uit de regio hieronder:

 • Den Helder – Inbraak bij kerk | Beroof van tas| Mishandeling | Drankrijders | Inbraak woning – Getuigenoproep | Bromfiets onderuit
 • Wieringerwaard – Aanhouding na aanrijding met voetganger| Inbreker overlopen
 • Heiloo – Man met glas in nek gestoken
 • West-Graftdijk – alcoholcontrole
 • Heerhugowaard – alcoholcontrole
 • Enkhuizen – Taxi te duur | Alcoholcontrole
 • Hoorn – Aanhouding voor harddrugs bezit | Drankrijders | Inbraak door inklimmen
 • Anna Paulowna – Drie aanhoudingen na geweld tegen politieagenten
 • Castricum – Aanhouding voor bekladden zuil
 • Dirkshorn – Drankrijders
 • Waarland – Drankrijders
 • Schagen – Mishandeling
 • Noord-Scharwoude – Snelheidscontrole: 156 km/u
 • Alkmaar – 32 km/u te hard | Inbraak woning – Getuigenoproep | Straatroof | Alcoholcontrole
 • Bergen – Inbraak woning  Getuigenoproep
 • Tuitjenhorn – Vernielingen
 • Heerhugowaard – Heling fiets

Vervolg: Inbraak bij kerk

Ook in een kerk aan de Burgemeester Houwingsingel werd ingebroken. Dit gebeurde tussen zaterdagmiddag 12.30 en zondagochtend 08.45 uur. Hier werd een raam opengebroken. Uit een kast die eveneens was opengebroken werden goederen weggenomen.


Beroofd van tas

Den Helder, vrijdag 28 januari

Een 86-jarige vrouw werd vrijdagmiddag rond 12.00 uur op de Ruyghweg beroofd van haar tas. De vrouw had net boodschappen gedaan en fietste over de Van der Duijn van Maasdamstraat. Toen zij rechtsaf de Ruyghweg in sloeg werd zij links ingehaald door een fietser. Deze gaf haar een duw tegen haar schouder. Pas op de plaats van bestemming kwam de vrouw er achter dat haar tas uit haar fietsmand was weggenomen.


Aanhouding na aanrijding met voetganger

Wieringerwaard, vrijdag 28 januari

Een 18-jarige man uit Anna Paulowna werd vrijdagavond rond 22.30 uur in zijn woning aangehouden. Hij was doorgereden na een aanrijding met een voetganger op het zebrapad op de Molenweg. De 20-jarige voetganger raakte gewond en verbrijzelde zijn enkel. De politie kon het kenteken van de auto achterhalen en ging naar het adres van de te naam gestelde van de auto. De 18-jarige man werd aangehouden. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Naar de toedracht van het ongeval wordt onderzoek gedaan.


Man met glas in nek gestoken

Heiloo, zaterdag 29 januari

Een 17-jarige jongen uit Heiloo werd zaterdagochtend rond 01.40 uur aangehouden in een horecagelegenheid aan de Heerenweg. Een 18-jarige man uit Heerhugowaard zat in het café met iemand te praten toen er een opstootje ontstond. Hij ging er tussen staan en voelde dat hij in zijn nek werd gestoken. Later bleek dit glas te zijn. Het slachtoffer liep twee kleine wondjes in zijn nek op. De verdachte werd op aanwijzen van een verdachte door de beveiliging uit het café gehaald. Hij werd buiten overgedragen aan de politie. Deze hield de jongen aan voor mishandeling.


Alcoholcontrole

West-Graftdijk/Heerhugowaard, zaterdag 29 januari

Om de verkeersveiligheid te verbeteren houdt de politie regelmatig verkeerscontroles waarbij op veel voorkomende en gevaarlijke of hinderlijke overtredingen wordt gelet. Bijna dagelijks worden bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In een aantal gevallen gebeurt dat bij grote georganiseerde alcoholcontroles, vaak ook tijdens reguliere politiediensten.

Van vrijdagavond 21.00 tot zaterdagochtend 05.00 uur hield de politie een grootschalige alcoholcontrole op diverse plaatsen. Bij een rijdende controle in Graft-De Rijp en de Schermer moeste 59 bestuurders blazen. Twee van hen bleken teveel gedronken te hebben en kregen een rijverbod van enkele uren.

Op de Koogenpolderbrug werden 189 bestuurders staande gehouden voor een ademtest. Hier was slechts één bestuurder in overtreding.

In Heerhugowaard werden op de Westerweg/Westtangent 147 bestuurders staande gehouden voor een alcoholtest. Ook hier was slechts één bestuurder een overtreding.

Ook op de Middenweg/Krusemanlaan werden 44 bestuurders gecontroleerd. Hier werden geen overtredingen geconstateerd.

Alle overtreders kregen een rijverbod van enkele uren.


Taxi te duur

Enkhuizen, zaterdag 29 januari

Twee 17-jarige jongens uit Enkhuizen werden zaterdagochtend rond 01.30 uur aangehouden op de Kastanjelaan. De twee hadden op de Stationsweg eerst nagevraagd wat een taxirit kostte, maar vonden dit te duur. Vervolgens zagen getuigen dat zij op zoek gingen naar een fiets. De politie werd gebeld. Deze trof de twee aan op de Kastanjelaan. Zij werden aangehouden voor diefstal fiets.


Aanhouding voor harddrugs bezit

Hoorn, vrijdag 28 januari

Een 23-jarige man uit Hoorn werd vrijdagavond op de Poldermolen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de auto van de man vanuit de richting van de parkeerplaats van het Dwaalpark komen. De 23-jarige man werd staande gehouden. Hij gaf toestemming zijn auto en zijn kleding te controleren. De man gaf hiervoor toestemming. In de kleding van de man werd ene boterham zakje aangetroffen met enkele witte gevouwen papiertjes erin. In deze wikkels zat wit poeder. De man werd aangehouden voor het bezit van harddrugs en overgebracht naar het politiebureau.


Drie aanhoudingen na geweld tegen politieagenten

Anna Paulowna, zaterdag 29 januari

Drie mannen van 19, 20 en 21 jaar uit Anna Paulowna, Breezand en Den Helder zijn zaterdagochtend rond 02.30 uur aangehouden op de Nieuweweg. De politie kreeg een melding van een vechtpartij en ging richting de Nieuweweg. De vechtpartij bleek inmiddels afgelopen te zijn. De agenten troffen voor een woning echter een groep aan die veel lawaai maakte. Er werd de jongeren gevraagd weg te gaan. Een van hen liep naar de voorzijde van de politieauto en begon hier onzedelijke handelingen te verrichten. Een van de agenten sprak hem hier op aan. De rest van de groep werd gevraagd hun legitimatiebewijs te laten zien. Hierop liep het merendeel van de groep weg. De 19-jarige verdachte overhandigde zijn identiteitskaart. Toen een van de agenten bezig was de identiteitskaart van de 21-jarige verdachte te krijgen, werd de agent besprongen door de 20-jarige man die eerdere onzedelijke handelingen naast het politievoertuig verrichte. De andere agent trok de man weg van de agent, maar aan hem werd getrokken door de groep die inmiddels weer was teruggekeerd. De 21-jarige man trok een van de agenten echter met geweld weg. Terwijl de agent bezig was de 21-jarige man aan te houden, werd hij besprongen door de 19-jarige man. Hij werd aangehouden door de ter plaatse gekomen versterking. Ook de 20-jarige man werd aangehouden.


Inbreker overlopen

Wieringerwaard, zaterdag 29 januari

Een 54-jarige man uit Alkmaar is zaterdagavond rond 20.15 uur aangehouden op de Molenweg. Een 37-jarige bewoonster van de Nieuwesluis hoorde rond 20.00 uur beneden gerommeld. Zij liep naar beneden en hoorde dat de inbreker verrast was dat er iemand thuis was. Hij rende meteen naar buiten. De politie werd meteen gebeld. Deze trof de auto met de verdachte erin op de Molenweg aan. Hij reed daar met hoge snelheid. De bestuurder werd staande gehouden. In de auto werden diverse gereedschappen aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


Mishandeling (1)

Den Helder, zondag 30 januari

Een 50-jarige man uit Den Helder is zondagochtend rond 05.00 uur aangehouden in een woning aan de Breewaterstraat. De man had aangeklopt bij een vrouw en een man. De vrouw vroeg wat er aan de hand was. Hij bleek een sigaret te willen. De vrouw, die vijf maanden zwanger is, was verbaasd dat hij dat aan haar vroeg en wilde dat hij weg ging. Hier gaf hij geen gehoor aan , waarop de vrouw hem een duw gaf zodat zij de deur dicht kon doen. De verdachte begon haar hierop te bedreigen. Zij opende de deur weer. De man bleek een houten gordijnroede te hebben gepakt en sloeg haar hiermee in haar buik. Er ontstond een schermutseling waarbij de vrouw geschopt werd en een elleboog in haar gezicht kreeg. Toen de man later in de nacht zijn neef mee naar boven nam en verhaal probeerde te halen, besloot de vrouw meteen de politie te bellen. De 50-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


Aanhouding voor bekladden zuil

Castricum, zaterdag 29 januari

Een 17-jarige jongen uit Uitgeest werd zaterdagochtend rond 01.00 uur aangehouden op de Dorpsstraat. Hij had een plaskruis beklad. Dit was gezien door een horecabeveiliger die dit aan de politie meldde. De jongen bekende onmiddellijk de zuil beklad te hebben vanwege een weddenschap. Hij werd aangehouden.


Drankrijders

Den Helder, zaterdag 29 januari

Een 25-jarige bromfietser uit Den Helder werd zaterdagochtend rond 05.15 uur aangehouden op de Walvisvaardersweg. De man moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 775 ug/l. Dit is ruim drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hoorn, zaterdag 29 januari

Een 35-jarige automobilist uit Hoorn werd zaterdagochtend rond 05.55 uur aangehouden op het Kerkplein. De beginnend bestuurder moest blazen en blies 450 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Waarland, vrijdag 28 januari

Een 28-jarige beginnend bestuurder uit Dirkshorn werd vrijdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden op de Slootgaardweg. De man moest blazen en blies 495 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan. Het rijbewijs wordt voor deze categorie bestuurders ingevorderd bij 350 ug/l.

Dirkshorn, zaterdag 29 januari

Een 33-jarige beginnende bestuurder moest zaterdagochtend rond 04.25 uur zijn rijbewijs inleveren toen hij werd aangehouden op de Dorpsstraat. Hij blies 490 ug/l. Dit is ruim vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l. De automobilist raakte zijn rijbewijs kwijt.

Hoorn, zondag 30 januari

Een 17-jarige scooterrijder werd zondagochtend rond 01.20 uur aangehouden op de Roode Steen voor drankrijden. De jongen blies 445 ug/l. Dit is bijna vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l. Hij moest zijn bromfietsrijbewijs inleveren.


Mishandeling (2)

Schagen, zondag 30 januari

Een 19-jarige jongen uit Dirkshorn is zondagochtend rond 04.25 uur aangehouden op de Noord voor mishandeling. Een 21-jarige man uit Schagen stond voor een snackbar met een vriend te praten toen hij vanuit het niets op zijn oog werd geslagen. Hij liep hierdoor een snee  boven zijn oog op. De jongen uit Dirkshorn werd door de politie aangehouden.


Snelheidscontrole: 156 km/u

Noord-Scharwoude, zaterdag 29 januari

Bij een snelheidscontrole op de Schagerweg zaterdagmiddag maakte een motorrijder het wel heel erg bont. Op deze weg, waar een maximum snelheid van 80 km/u geldt, reed deze bestuurder 156 km/u. De motorrijder kan een beschikking verwachten van Justitie. In totaal werden er tussen 14.00 en 17.15 uur 480 overtredingen geconstateerd van de 2129 passerende bestuurders.


32 km/u te hard

Alkmaar, zaterdag 29 januari

Op de Zeswielen werd zaterdagavond van 18.30 tot 20.30 uur gecontroleerd op snelheid. Van de in totaal 745 passerende bestuurders reden er 114 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. deze bestuurder kan een beschikking van Justitie thuis verwachten.


Inbraak door inklimmen

Hoorn, zaterdag 29 januari

Bij een woning aan het Keern werd zaterdag tussen 15.00 en 21.45 uur ingebroken. De dader(s) kwam(en) binnen via een openstaand raam aan de achterzijde van de woning. Er werden diverse waardevolle spullen weggenomen.


Inbraak woning

Den Helder, zaterdag 29 januari

In een woning aan de Schout en Schepenenstraat werd zaterdag tussen 14.00 uur en 22.15 uur ingebroken. De dader(s) kwam(en) binnen via de achterzijde van de woning binnen via een bovenlicht. Uit de woning werd geld weggenomen.

Bergen, zaterdag 29 januari

Bij een woning aan de Ratelaarweg werd zaterdag tussen 17.45 en 21.45 uur ingebroken. Er werd een ruit ingegooid, waarna de sleutel die aan de binnenkant in het slot zat omgedraaid werd. Niet bekend is of er iets weg is uit de woning. Vlak voor de inbraak werd er een verdachte groene Peugeot gezien door getuigen. Mogelijk dat deze auto iets met de inbraak te maken heeft.

In een woning aan het Gemene bos werd tussen 15.00 en 24.00 uur ingebroken. Het keukenraam werd geforceerd en op de begane grond en de eerste verdieping werden diverse laden en kastjes overhoop gehaald. Er werden apparatuur en sierraden weggenomen.

Alkmaar, zaterdag 29 januari

In een woning aan het Terborchhof werd tussen vrijdagmiddag 14.00 en zaterdagochtend 10.30 uur ingebroken. De daders hadden een ruit ingetikt en zich zo toegang tot de woning verschaft. Het is nog onbekend wat er weg is uit de woning.

In een woning aan de Mesdaglaan is zaterdagavond tussen 21.00 en 22.00 uur ingebroken. Terwijl de bewoonster in de woonkamer zat, werd er boven in de woning een raam geforceerd. Er werden geld en wat sierraden weggenomen.

In een woning aan de Katrolstraat werd tussen 17.30 en 20.30 uur ingebroken via een raam op de bovenverdieping. De kamers boven werden overhoop gehaald. Hier werd een I-pod ontvreemd. De bewoners waren op het moment van de inbraak niet thuis.

Getuigenoproep

Heeft u in de omgeving van bovengenoemde straten zondag overdag iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn bij de opsporing van de daders? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


Vernielingen

Tuitjenhorn, zondag 30 januari

In de nacht van zaterdag op zondag werden vernielingen gepleegd op de Watering en ’t Skuitje in Tuitjenhorn. Op de Watering werden bij een woning twee grote bloembakken vernield. Bij de buren werd een tuinbank vernield. Ook bleken er krassen op een auto te zitten. Een auto, die op een parkeerhaven naast een woning aan ‘t Skuitje stond, werd vernield. Een spiegel werd van de auto geschopt en de antenne omgeknakt. Volgens een getuige verdwenen er in de hele wijk ook kentekenplaten.

De vernielingen zijn mogelijk gepleegd oor een groep jongens van rond de 15 jaar, deels afkomstig uit Waarland en Anna Paulowna.

De politie verzoekt eventuele slachtoffer aangifte te doen. Ook getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).


Woninginbraak

Alkmaar, zondag 30 januari

Op zondagmiddag werd tussen 17.15 en 19.20 uur ingebroken in een woning aan de Anthonie van Dycklaan in Alkmaar. Tijdens de korte afwezigheid van de bewoners werd een raam aan de achterzijde van het pand ingegooid met een steen. De hele woning werd doorzocht. Uit de woning werden onder anderen een laptop en een telefoon gestolen.

Tussen 17.30 en 21.30 werd ook ingebroken in een woning aan de Gaffelstraat in Alkmaar. Hier kwamen de daders binnen door de voordeur te forceren. Uit deze woning werden onder anderen geld en sieraden gestolen.


Straatroof

Alkmaar, zondag 30 januari

Op zondagavond omstreeks 19.15 uur vond er een beroving plaats op de Kennemerstraatweg in Alkmaar (richting Heiloo). Het slachtoffer, (gegevens niet bekend) reed op haar fiets over de Kennemerstraatweg. Hier werd zij tegengehouden door een man. De man schreeuwde tegen haar en trok ondertussen de tas van haar stuur weg. In de tas zaten onder anderen geld en een GSM.

De dader ging gekleed in zwarte kleding met capuchon. Het gaat om een man van 20-22 jaar oud met een licht getint uiterlijk, een smal gezicht en zonder gezichtsbeharing of bril. Hij sprak goed Nederlands. De straatrover ging er vandoor in de richting van het centrum van Alkmaar.
De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie in Alkmaar, te bereiken via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).


Alcoholcontrole

Enkhuizen, maandag 31 januari

Op maandagmorgen omstreeks 01.45 uur vorderde de politie het rijbewijs in van een 28-jarige man uit Tilburg. De man werd in een personenauto gecontroleerd op de Flevolaan in Enkhuizen. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 625 ug/l. Dat is bijna drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. De man bleek in 2008 en 2009 al twee keer eerder te zijn gecontroleerd onder invloed van alcohol. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Alkmaar, maandag 31 januari

Op maandagmorgen omstreeks 02.25 uur controleerde de politie op de Spoorstraat in Alkmaar een 23-jarige Amsterdammer in een personenauto.  De man blies 115 ug/l. Dat is net een slok teveel voor een beginnend bestuurder, die niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem mag hebben. Dit bleek in de korte rijcarrière van de man overigens al de derde keer te zijn dat hij met teveel alcohol op achter het stuur werd gepakt. Bovendien bleek zijn rijbewijs al ongeldig verklaard te zijn. De verdachte reed daardoor zonder rijbewijs. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


Heling fiets

Heerhugowaard, maandag 31 januari

Op maandagmorgen omstreeks 10.30 uur hield de politie een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard aan op de Middenweg in zijn woonplaats. De jongen reed daar op een damesfiets en voerde een tweede fiets met zich mee. Bij controle bleek een van de fietsen gestolen te zijn. De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De ene fiets werd in beslag genomen. De andere wordt nader onderzocht.


Bromfiets onderuit

Den Helder, maandag 31 januari

Op maandagmorgen omstreeks 07.25 uur raakte een 17-jarig meisje uit Den Helder gewond bij een verkeersongeval op de Binnenhaven in haar woonplaats. Het meisje reed op een bromfiets en ging door de gladheid onderuit. Hierbij liep zij beenletsel op. Ambulancepersoneel brachten haar voor behandeling naar het Geminiziekenhuis.