UPDATE I: Vandalen veroorzaken storing Ziggo

Vandalen veroorzaken storing ZiggoHOORN | APB -  Tienduizend klanten van Ziggo hebben vandaag geen internet, tv en telefoon doordat de telefooncentrale in Heerghugowaard is vernield. Het gaat om klanten boven de lijn Heerhugowaard-Hoorn.

Kabelbedrijf Ziggo denkt dat het niet meer lukt om de storing vandaag op te lossen. Ziggo heeft aangifte gedaan.

Ziekenhuizen in Hoorn en Alkmaar
Ook het Westfriesgasthuis in Hoorn en het Medisch Centrum in Alkmaar zijn sinds maandagochtend onbereikbaar. Mensen met dringende vragen voor de ziekenhuizen zullen via de internet contact moeten proberen te leggen.

Vandalen
In de nacht van zondag op maandag werd de centrale in Heerhugowaard opengebroken en werden vernielingen aangericht aan de glasvezelkabels. Of er ook dingen gestolen zijn is niet bekend. Volgens een woordvoerder van Ziggo is er in de centrale "voor de doorsnee dief weinig te halen. Koper, vaak het doelwit bij inbraken in transformatorhuisjes, is er nauwelijks te vinden".

Getuigen gezocht
Politie is op zoek naar de vandalen, eventuele getuigen die iets hebben gezien of vernemen worden gevraagd de politie te bellen: 09000 8844

2 Reacties

  1. Wij zijn gevestigd op de Zandhorst in Heerhugowaard en hebben een zakelijke account bij Ziggo voor internet en gelukkig de telefonie daar niet ondergebracht. Maandag de hele dag dus geen e-mail en internet. Ziggo is helaas niet in staat om goede informatie te verstrekken en uitspraken als “wij weten niet hoelang het gaat duren” en “de omvang van de storing is niet bekend” zijn onaanvaardbaar voor zakelijke klanten! Ook had ik graag gezien dat er duidelijkheid werd verschaft via de nieuwsberichten. De teletekst pagina van Ziggo “Storingen internet” verwijst naar internet en daar schiet je dus ook al niets mee op als je geen internet hebt!

  2. Wederom blijkt dat er geen enkele redundantie in het netwerk van ziggo zit.
    Hoe ze nu een frequentie willen bemachtigen snap ik niet, Je kunt misschien snel wat straal verbindingen opzetten zodat je de telefoon centrales etc snel kan koppelen met de back bone van het netwerk.
    Dat een ziekenhuis telefonisch onbereikbaar is is uitermate onwenselijk denk ik.
    En vanuit EMC overwegingen is het daarbij ook nog zo dat GSM toestellen geweerd worden ivm mogelijke storing op apparatuur.

Reacties zijn gesloten.