Mogelijk beperkte bediening Naviduct Enkhuizen

Mogelijk beperkte bediening Naviduct EnkhuizenANDIJK | APB – Rijkswaterstaat (RWS) heeft overleg gevoerd met vertegenwoordigers van Koninklijke Schuttevaer (KS) over personeelsbezuinigingen en hoe die doorgevoerd kunnen worden zonder de mogelijkheden van de binnenvaart te beperken.

De Houtribsluizen bij Lelystad moeten altijd open blijvenKS stelt dat de Houtribsluizen bij Lelystad altijd open moeten zijn, maar dat er met hen valt te praten over een beperkte bediening van het Naviduct in Enkhuizen. “Daar hebben de sluiswachters in het weekeinde en ‘s nachts weinig of niets te doen.”

Rijkswaterstaat is naarstig op zoek naar bezuinigingsmogelijkheden waar het als onderdeel van de overheid vooral op zal bezuinigen: de personele kosten. Of het Naviduct in het komende jaar beperkt zal worden bedient hangt af van het totale onderzoek wat RWS verricht binnen het kader van de bezuinigen.