Politieberichten uit de regio

Drie mensen gewond na botsing

Castricum, donderdag 10 juni 2010 – Rond 19.45 uur vond er op de Beverwijkerstraatweg een aanrijding met letsel plaats. Twee 13-jarige meisjes uit Heemskerk staken op hun fiets de weg over vanaf de Hollaan. Ze werden aangereden door een 21-jarige motorrijder uit Heemskerk. Hij kwam uit de richting van Castricum en ging in de richting van Heemskerk.

De motorrijder, die niet gedronken bleek te hebben, kon zich de aanrijding niet herinneren. Alle drie betrokkenen zijn gewond vervoerd naar ziekenhuizen in Alkmaar en Beverwijk. Eén meisje bleek ondermeer haar rechterbovenbeen te hebben gebroken en moest daaraan worden geopereerd. Ze had tevens een breuk in haar rechterpols en mist een voortand. Het andere meisje heeft een beenwond en een gebroken teen. De motorrijder heeft een lichte hersenschudding en een breuk in zijn schouderblad. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in. Er moeten nog enkele getuigen en betrokkenen worden gehoord.


Jongen aangehouden als verdachte van diefstal fiets

Grootebroek, donderdag 10 juni 2010 – Rond 21.45 uur heeft de politie op de Hertog Aalbrechtstraat een 16-jarige jongen uit Grootebroek aangehouden als verdachte van diefstal c.q. heling van een fiets.

De dure fiets, met een dagwaarde van 2600 euro, zou gestolen zijn in de Zaanstreek en de eigenaar had de verdachte ermee op internet gezien. Hij eiste de fiets bij hem thuis op waarna de verdachte er vandoor ging maar door de politie in de buurt kon hij  worden aangehouden. De fiets gaat terug naar de eigenaar en er zal een proces-verbaal tegen de jongen worden opgemaakt.

Politie vordert rijbewijs snelheidsduivel in

Slootdorp, donderdag 10 juni 2010 – De politie controleert dagelijks op snelheid. Hiervoor worden plaatsen gekozen waar te hoge snelheid kan leiden tot overlast of gevaarlijke situaties.

Een weg waar  regelmatig wordt gecontroleerd is de Nieuwesluizerweg in Slootdorp. Een enkele keer gebeurt het dat een bestuurder zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Dat gebeurt in gevallen waarin de verdachte zichzelf of anderen ernstig in gevaar brengt of in gevallen waarin meer dan 50 km te hard wordt gereden.

Op donderdagavond controleerde de politie tussen 19.00 en 21.00 uur op de Nieuwesluizerweg. Zeven bestuurders kregen een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 80 km per uur. Eén van hen, een 25-jarige man uit Slootdorp reed met een snelheid van 178 km per uur. Hij haalde een onopvallende auto van het verkeershandhavingsteam in. De man reed daarmee bijna 100 km te hard. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Politie waarschuwt voor schoorsteenvegers

Regio, vrijdag 11 juni 2010 – Huizen hebben nu eenmaal schoorstenen. En die moeten regelmatig onderhouden worden. Gelukkig zijn er veel goede en betrouwbare bedrijven die dat werk kunnen doen. Jammer is dat er ook veel kaf onder het koren zit en dat dit niet altijd direct te herkennen is.

Vanuit Castricum en Heiloo zijn twee meldingen binnengekomen van een schoorsteenvegersbedrijf uit Nieuwwaal. Dat bedrijf presenteerde hoge rekeningen van 1100 en 1500 euro. In één geval is dit bedrag ook betaald, terwijl er een afspraak was gemaakt voor het reinigen van een dakgoot voor een paar tientjes. Toen bleek dat er een kraaiennest in de schoorsteen zat werd die ook meteen verwijderd en liep de rekening extreem hoog op.

De politie stelt een onderzoek in omdat dit een vorm van oplichting kan zijn. De politie adviseert voor schoonmaakwerkzaamheden zelf een vertrouwd bedrijf in te schakelen. Mocht u toch in zee zijn gegaan met een onbetrouwbare ondernemer en geconfronteerd worden met een torenhoge rekening, betaal deze dan niet, maar bel de politie. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Fietsster gewond na aanrijding

Schagen, donderdag 10 juni 2010 – Rond 16.30 uur raakte een 75-jarige vrouw uit Schagen op haar fiets betrokken bij een aanrijding. Ze stak vanaf de Nes de nieuwe rotonde op de Provincialeweg N241 over. Voor haar van rechts kwam een personenauto bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Hoorn, uit de richting van de Kanaalweg.

De vrouw op de fiets verleende de automobiliste geen vrije doorgang en werd aangereden. Ze kwam ten val op het wegdek en liep een hoofdwond op. Ze was aanspreekbaar en werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar waar ze werd opgenomen.

Drankrijder met ongeldig rijbewijs

Alkmaar, vrijdag 11 juni 2010 – Rond 02.10 uur controleerde de politie een 23-jarige automobilist uit Amsterdam op de Nieuwe Schermerweg. De man bleek alcohol gedronken te hebben en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daarbij blies hij 300 ug/l (voor een beginnend bestuurder tot 90 toegestaan).

Het rijbewijs van de man was ongeldig verklaard ondermeer wegens een eerder geval van rijden met drank op. Hij had zijn rijbewijs echter nog niet ingeleverd. Nu werd het daadwerkelijk ingenomen en er is een proces-verbaal opgemaakt.

Geweld door ex-vriend

Hoorn, vrijdag 11 juni 2010 – De politie heeft vannacht rond 03.00 uur een 20-jarige man uit Grootebroek aangehouden bij een woning aan de Lijster. De man was, nadat de deur was opengedaan, de woning binnengelopen en was zijn 18-jarige ex-vriendin uit Hoorn naar de keel gevlogen. Zij was bij een vriendin op visite. Na een korte worsteling liet hij haar los en bij zijn vertrek nam hij nog een tas van de vriendin mee. In de omgeving kon hij in zijn auto worden gearresteerd. Hij is in verband met een onderzoek voor de nacht ingesloten.

Heler fiets aangehouden

Alkmaar, donderdag 10 juni 2010 – Rond 16.50 uur zagen agenten op de Laat een 18-jarige jongen uit Alkmaar fietsen. Hij reed op een nette damesfiets zonder slot. Hij werd als verdachte van diefstal aangehouden.

Na een onderzoek bleek dat de fiets in april 2008 gestolen was. Hij was in augustus 2007 bij een fietsenzaak in Alkmaar nieuw gekocht voor 900 euro. De verdachte verklaarde dat hij de fiets eind 2009 van een onbekende in Heiloo had gekocht voor 300 euro. Hij kon de politie niet de weg wijzen naar deze man, hetgeen een verplichting is. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt wegens heling van de fiets. Het karretje gaat terug naar de eigenaresse.

Hennep in beslag genomen

Hoorn, donderdag 10 juni 2010 – Rond 10.00 uur heeft de politie een inval gedaan in een woning aan de Boogschutter. Het vermoeden bestond dat er zich een hennepkwekerij in de woning zou bevinden.

Op de bovenverdieping werd inderdaad een kwekerij aangetroffen met 340 planten. Tevens trof de politie 227 gram kant en klare henneptoppen aan. Uit het onderzoek in de woning bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De 31-jarige bewoner en zijn 28-jarige vriendin zijn door de politie aangehouden en verhoord. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt. Alle goederen, zoals assimilatielampen en ventilatoren, zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Snelheidscontroles voor verkeersveiligheid

Regio, donderdag 10 juni 2010.

De politie in Noord-Holland Noord houdt dagelijks snelheidscontroles op wegen waar zich regelmatig ongevallen voor doen. Doel van de controles is de snelheid te beperken en de kans op een aanrijding te verminderen.

In Bovenkarpsel werd van 17.00 tot 18.00 uur het autoverkeer gecontroleerd op de Veilingweg met behulp van een lasergun. Van de 40 passanten reden er 8 sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u. De overtreders werden staande gehouden en kregen een bekeuring.

In Heerhugowaard werd tussen 13.40 en 14.45 uur de snelheid gecontroleerd van het verkeer op de Rustenburgerweg. Van de 600 passanten reden er bijna 70 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/. De overtreders werden gefotografeerd en krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.

Vrouw in arm gestoken, verdachte aangehouden

Alkmaar, donderdag 10 juni 2010.

Rond 22.30 uur kreeg de politie de melding van een buurtbewoner dat er een vrouw in een woning aan de Hidalgostraat in haar arm was gestoken met een mes.

Ter plaatse troffen agenten de gewonde vrouw aan zittend op de trap met een gedeelte van het lemmet van het mes nog in haar arm. Ze bloedde flink. De agenten hebben eerste hulp verleend door haar arm met een riem af te binden. Daarna werd ze per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om een operatie te ondergaan.

Binnen werd haar 61-jarige man aangehouden als verdachte van het steekincident. Er zou een echtelijke ruzie hebben plaatsgevonden. Twee dochters van het paar zijn door familie opgevangen. De verdachte is ingesloten in een politiecel in verband met een nader onderzoek.